ultimele povesti

vezi toate povestile

ultimele comentarii

tag cloud

un an de Bucuresti

In urma cu un an, am ridicat o intrebare.
Dupa ce am dat la o parte praful si aglomeratia, a inceput sa se arate si raspunsul.
citeste povestile

blogroll

Identifica locurile tale preferate pe harta "Salut Bucuresti!"

Afla cine esti intr-un pas simplu

Octav-Eugen Popa | 21.08.2008 | 122 comentarii | adauga comentariu
Ar fi interesant de aflat ce iubim, mai exact, atunci când ne iubim oraşul. Faţă de celălalte burguri schiţate sumar te situezi ca turist, iubeşti turnul din piaţă, staţia în care atunci a plouat, formatul simpatic al coşurilor de gunoi. Le iubeşti pe frânturi. Mi-e clar că oraşul în care locuieşti îţi apare ca întreg, îl iubeşti ca propietar.

M-am „capitalizat” acum un an. A fost o vară ingrată cea din 2007, am avut o găleată de examene (bacalaureat, admiteri, carnet). Suprapus, procesul de mutare Braşov-Bucureşti, la care, între noi fie vorba, n-am participat cu prea mult sârg, fiindcă toată lumea mă dezmierda cu beneficiile statului la birouri, oriunde ar fi ele mutate de colo-colo. Cert e că am ajuns undeva în Titan. Ditai piaţa în dreapta, două mari fundaţii proaspăt săpate (între timp gătate cu două mini-blocuri) în faţă, o centrală părăsită în stânga, aşa suna enumerarea panoramică a geamului camerei mele.

Cu „decât”-urile în propoziţii afirmative, „pă care” şi paharul „du pă” birou, cu completările caleidoscopice ale lui „să moară ...” m-am obişnuit uşor. A fost, într-adevăr, un pic mai greu cu aglomeraţia, dar îmi lăsam maşina în parcare cu zilele, lăudând între staţii găselniţa metroului. „Să o luăm noi, aşa, pă sub pământ, auzi!”. Social, organizatoric, am dat aşadar din coate fără mari incidente, n-aş putea sublinia aici reuşite interpersonale fulminante, poate n-aş avea nici de ce, însă ating cu unduiri fireşti ştacheta normalului. Însă de la normal la iubire, în lumea oraşelor, e distanţa de la manualul de biologie la romanul tău preferat, în lumea cărţilor.

Iubesc Bucureştiul de când am început să-i percep nesfârşirea. Mai exact, vorbesc despre mometul când te apucă pandaliile în faţa acestei nemărginiri, poate nu ostile, dar oricum nu dintre cele mai prietenoase. Suntem (îmi permit aici o persoana I, plural, în semn de sărbătoare pentru primul an de convivialitate) pur şi simplu prea mulţi. Suntem, la naiba, TOŢI! În metrou sunt de toate felurile, de la costume la fâş sau bască, în pub-uri, seara, mesele sunt tot timpul ocupate, alergi după orice job dublând numărul de culoare pe pista de atletism profesional, parcările sunt mereu pline. Pare paradoxal, însă, pentru mine, acest tehuit exces numeric, presiunea mereu amorsată a omniprezenţei celuilalt, precum şi contrastul cu urbea de obârşie – alpină, liniştită, uneori bosumflată-, aceste două tare de percepţie, construiesc o mare virtute drăgăstoasă.

Bucureştiul este unul dintre cele mai mari oraşe cu oglinzi. În fapt, el construieşte o oglindă pentru fiecare, pe care i-o pune părinteşte la dispoziţie. Într-o asemenea masă cu ziduri insesizabile, îţi este imposibil să nu ajungi să te cunoşti, iar reflecţia ta, din obscură şi aproximativă, îţi va ajunge faţă în faţă, chiar faţă în faţă.

Procesul e simplu: descoperi din ce în ce mai mult ceea ce nu eşti. Atunci când ştim despre un lucru toate lucrurile care nu este, ştim exact ce este acel lucru. Bucureştiul este, de aceea, o capitală foarte ascetic-utilă pentru locuitorii săi, în ciuda debandadei pe care o exprimă turiştilor, sau tranzitorilor efemeri. Bucureştiul te învaţă ce e sihăstria autorevelatoare în timp ce, (şi tocmai pentru că) îţi predă temeinic „mulţimea multă”, puhoiul.

În oraşe candide şi pudibonde trăieşti suficient de puţin stresat pentru a te cunoaşte carent. Foloseşti mereu „circa” şi „cam”, înainte de a-ţi pune atribute (eşti „circa” cineva, eşti „cam” într-un fel etc). În Bucureşti trăieşti, la un moment dat, famelic, vrei să te cunoşti din ce în ce mai mult, mai bine, mai exact. De aceea, bucureştenii pot părea egoişti sau oricum, o specie nouă, din moment ce s-au adaptat vicisitudinilor. În timp ce în teritoriu se trăieşte „mulţam’ fain”, în capitală se trăieşte pe rupte. Fiţi convinşi că Bucureştiul îşi învaţă bine locatarii. Şi la fel de convinşi că, pentru asta, ei îşi iubesc apartamentul.

Voturi: 123 - Nota juriu: 8.5 - Nota finala: 4.77 - Loc in clasament: 6
trimite unui prieten: email prin email Yahoo Messenger prin Yahoo Messenger

comentariile voastre

Andrew | 21 August 2008 13:23
Fain scris! Dar am o curiozitate, cum iti place sa te numeasca lumea sau sa te prezinti, brasovean sau bucurestean?
octav | 21 August 2008 14:37
bucureşovean e printre variante? :)
kpm | 21 August 2008 14:46
misto scris...chiar misto...te lauda cineva..da nu credeam ..:)) daca zici "buna diminiata" esti brasoveanu soto ;) "pa bune nu te mint " ...
elena | 21 August 2008 15:08
Foarte frumos ce spui acolo...din pacate mi s-a terminat pauza de masa si nu apuc sa citesc tot...dar...imi place!
octav | 21 August 2008 15:22
@kmp: "da, frăti!" :D @elena: "încă o muşcătură, te rog, o îmbucăturică mică pâââliiiiiiz!", eu aşa mă duceam la şef slash ă.
manamana | 21 August 2008 18:13
ai deja ritm si nerv de bucurestean. felicitari !
Bejan | 21 August 2008 19:54
Ce sa zici si tu....cand esti singur printre straini si blocuri gri...iara noi ne "chiraim" ACASA!!!!
nik_S | 21 August 2008 20:31
Pot sa te votez de 2 ori?
nik_S | 21 August 2008 20:38
Ca ti-am citit articolul de 2 ori...a doua oara dupa ce am terminat aproape pe toate de citit si am mai votat doua iar apoi mi-am dat seama ca al tau imi place mai mult. Aaaa..si nu vreau sa ma ia gaia ;)
Diana | 21 August 2008 22:24
Interesant articol. Si frapant... lumea mai citeste (altfel nu ar avea vocabularul de mai sus)! Si nu ai decat 19 ani... 20 maxim. Desteapta alegere.. si mai ales grea pt jungla in care traim. Felicitari!@
octav | 21 August 2008 22:30
@manmana> ritm şi nerv ... ăstea-s de bine, nu? @bejan> da' mergeţi de vă chirăiţi şi nu mai suci cuţitu-n coaste @nik_S> n-o să te ia gaia, i-am dat acum mesaj şi poţi vota de două ori, în zile diferite. @diana> te-ai dus prea departe cu 20-u' ăla.
sandra | 22 August 2008 13:08
bravo octav!
Nelu | 22 August 2008 17:40
"Atunci când ştim despre un lucru toate lucrurile care nu este, ştim exact ce este acel lucru"...fii serios baiete...
octav | 23 August 2008 14:53
Da' ce este în neregulă, "nenea" ?
Inoportunescu | 23 August 2008 16:47
E bine bai Tavi! Vocabular bogat, mult peste medie, baiat citit, e ceva cultura prin sertarasele tale. Nelutu are si el dreptate in felul lui pentru ca probabil abordarea lui trece in metafizica in timp ce tu ai adoptat argumentul logicii clasice conform careia/caruia daca nu e alb e negru si invers. Constructia cu oglinzile e destul de interesanta da io nu cred in ea. Despe zidurile cred sunt foarte sesizabile, spre deosebire de tine. Treaba cu "reflectia ta iti va ajunge fata in fata" cred ca era de ajuns in fata, fara "fata in fata". Cat despre "Bucureştiul te învaţă ce e sihăstria autorevelatoare" si "în capitală se trăieşte pe rupte"...iar nu prea pot fi de acord din motive care nu se poat discuta acum....da nu te supara e numai parerea mea, Inoportunescu, un tip care a criticat multe povesti insa numai cu intentii constructive. Succes!
octav | 23 August 2008 17:33
Mda, aveţi dreptate, stăteam eu aşa cu brazda discursivă în mână ş'am luat-o, prin câteva construcţii, pe arătura domnului Seneca, fiindcă de-acolo-i conceptul de cunoaştere negativă. N-avea loc băiatul aici, nu pentru că n-ar fi potrivit ca idee, ci pentru că sună a dat în stambă, vă aprob. Mersi pentru părţile cu "succes!" şi "bravo!"
Inoportunescu | 23 August 2008 18:28
Intr-adevar, scuze pentru "baiat"! Rog cititorii a citi "barbat", "om", "tanar", "scriitor" sau orice altceva care sa nu exprime ideea de "baiat" si sa nu para ca suna a dat in stamba. In rest, ai devenit deja un bucurestean get-beget...sa-ti fie de bine!
octav | 23 August 2008 21:46
Îţi ceri scuze pentru formularea lui Nelu, sau eşti şi Inoportunescu şi Nelu? :)66369
Paul | 23 August 2008 22:40
pentru Enache!!!!
andreea | 25 August 2008 10:36
un text deştept. bravo.
carl | 25 August 2008 17:26
you lucky bastards, eu nu-nteleg cum puteti vedea bucurestiu in felu asta. E naspa si rau si pute si plin de prosti. Te-oi cunoaste mai bine, dar o faci dintr-o cocina. Votat, dar ala nu-i bucurestiul meu.
octav | 25 August 2008 18:57
@paul> ??? @andreea> mersi. @carl> nimic mai adevărat, dar şi aceea că e numa naşpa, numa rău, numa pute, etc. e un fundamentalism căpos. Am dibuit o părticică bunicică, şi-am povestit-o.
Clementine | 31 August 2008 21:38
sihăstria autorevelatoare , vicisitudini, convivialitate. Pă dracu. Îţi vezi bucureştiul în pregândurile neînveşmântate în cuvânt. Pă blocurile neurcate şi-n parcările virgine. Bucureştiul tău e cu "să-mi bag" şi cu muci. E cu cicalaca şi cu mă-sa. Bucureştiul nu te-a învaţat bine. Îmi iubeşti apartamentul.
manamana | 01 Septembrie 2008 22:02
Clementine, draga, ai aerul unei bufnite neindragostite. Apartamentul tau sa fie de vina ?
ka | 02 Septembrie 2008 22:47
manamana draga, daca tu crezi ca nerv de bucurestean inseamna sa folosesti vicisitudine la fiecare 3 cuvinte, ai gresit metropola.octav, da, ai fler daca ti se pare ca intre 15spe muncitori din dristor ti se preda "multimea multa"...uita te la ldn de la lily allen;)
bedding sets | 15 Aprilie 2011 04:34
watches display the correct time but watches can damask bedding http://www.inbeddingsets.com/ going out on the town and for those paisley bedding.
bedding sets | 15 Aprilie 2011 05:04
styles Some are capable of downloading data from bed linen http://www.inbeddingsets.com/ Barbie doll had an atrocious childrens bedding.
replica watches | 15 Aprilie 2011 05:27
olympic collection watches http://www.maticwatches.com/montblanc-watches.html replica oris watches.
bedding | 18 Aprilie 2011 03:58
require a waiting list.Visit From egyptian cotton sheets http://www.onbedding.com/ enjoy the multi functionality of the digital contemporary bedding.
fake watches | 27 Aprilie 2011 08:34
cartier tank solo watches http://www.watchescode.org/ replica watches fake movado watches.
replica rolex | 14 Iulie 2011 12:08
replica rolex also enhances flexibility in transport. If the rolex replica has a good shape, it will be much manageable to transport and distribute.
shanghai escort | 17 Septembrie 2011 12:02
Ibiza has an official population of 132, 637 people, but of course these numbers swell during the high point of tourist season, with the influx of visitors to its shores.
shanghai escort | 17 Septembrie 2011 12:02
Hot, hot, hot! People choose Ibiza villas for rent if they want a holiday with plenty of sunshine. This is because the average temperature in the summer months is between 20-25 degrees Celsius and there are over 2,700 hours of sunshine per year!
beijing massage | 17 Septembrie 2011 12:03
There are many different types of accommodation, from hostels to hotels to Ibiza villas for rent. There are scaled-down, no frills accommodations for the budget traveller, and also luxurious Ibiza villas for rent with private pools.
shanghai male massage | 17 Septembrie 2011 12:03
No! This beautiful and peaceful island has plenty of family friendly beaches and activities to entertain mom, dad and the kids. If you are seeking a romantic getaway, Ibiza has that as well with fine dining, romantic secluded coves, sailing trips and private Ibiza villas for rent.
Camisetas De Fútbol | 10 Octombrie 2011 12:29
Gracias por compartir, venir y comprar algunos jersey futbol baratos Camisetas De Fútbol ,nuestras camisetas de fútbol [url=http://www.camisetas-de-futbol.es/] Camisetas De Fútbol[/url]
soccer shirts | 11 Octombrie 2011 16:38
I like your article so that I read all of your articles in a day.Please continue and keep on writing excellent posts.To find out more go to http://www.camisetasfutbolchina.es http://www.camisetasfutbolchina.es/category-122-b0-Real+Madrid.html http://www.spaicn.net soccer shirts replica in http://www.chinasoccerjersey.com http://www.chinasoccerjersey.com/category-66-b0-2010+FIFA+World+Cup.html http://www.chinasoccerjersey.com/goods-4144-Nike+New+Malaysia+Away+Soccer+Jerseys+Blue.html and more goods in http://www.soccerjerseyreplica.com http://www.soccerjerseyreplica.com/category-68-b0-English+League+Soccer+Jersey.html http://www.soccerjerseyreplica.com/goods-4542-Nike+2010+11+Manchester+United+away+black+blue+soccer+jersey.html
CA | 15 Octombrie 2011 10:23
I like your article so that I read all of your articles in a day.Please continue and keep on writing excellent posts.To find out more go to wedding dresses, wedding dress, cheap wedding dresses, soccer shirts replica in Replica Soccer Jerseys, FIFA 2010 world cup soccer jerseys, Malaysia Soccer Jersey and more goods in cheap football shirts, EPL Football shirts, Man Utd away shirt
louis vuitton outlet | 09 Ianuarie 2012 02:40
The products that louis vuitton outlet is countless, such as: purses, bags, handbags, shoes, belt. Even the same kind of product includes the products for women, the products for men, for summer-day use, for winter-day use.So, it is probably far beyond your imagination.These louis vuitton bags are sophisticated bags thanks to its beautiful Monogram canvas, leather trimmings and shiny golden brass pieces.
coach outlet online | 09 Ianuarie 2012 02:46
Turn your attention to such discount coach sneakers for women from coach outlet online, you will find something unique and special of such authentic coach for sale at coach factory outlet store online.That experts claim coach factory outlet shopping is in the changes they are available in, which can make it well suited for benefit from to be a'luggage'bag.
coach outlet online | 09 Ianuarie 2012 05:14
Turn your attention to such discount coach sneakers for women from coach outlet online, you will find something unique and special of such authentic coach for sale at coach factory outlet store online.That experts claim coach factory outlet shopping is in the changes they are available in, which can make it well suited for benefit from to be a'luggage'bag.
louis vuitton outlet | 09 Ianuarie 2012 05:15
The products that louis vuitton outlet is countless, such as: purses, bags, handbags, shoes, belt. Even the same kind of product includes the products for women, the products for men, for summer-day use, for winter-day use.So, it is probably far beyond your imagination.These louis vuitton bags are sophisticated bags thanks to its beautiful Monogram canvas, leather trimmings and shiny golden brass pieces.
louis vuitton sale | 09 Ianuarie 2012 05:49
They also have put their louis vuitton sale to make it more convenient and economical for their customers to buy their goods.louis vuitton outlet online just like a person who want to show himself in front of other people, because he is confident enough, he can attain the respect of other people.
coach factory outlet | 09 Ianuarie 2012 05:49
Welcome to the coach factory outlet store and Enjoy Shopping Here! We promise all the customers to have the superior qualities and low prices.Professional coach factory online.Using a range of quality fabrics and materials, Coach Bag has affirmed itself over the past decades as a world leading brand name in the fashion industry.
coach outlet online | 09 Ianuarie 2012 08:08
to obtain coach outlet online in Hainan is amongst the brand new darling from residential holiday makers.If you have been to the mall lately and browsed coach outlet you may find that a high price tag goes along with just about everything in the mall.
coach outlet store | 09 Ianuarie 2012 08:48
Coach Outlet Store is in part simply a response to consumer demand. Consumers accept the notion of the desirability of select consumer product brands and designer labels. Yesterday, I saw an advertisement of lady's handbags on Coach Outlets Online. I was obsessed by the unique decorative pattern and special appearance of coach outlet store online.
coach outlet | 09 Ianuarie 2012 08:48
By the fashion, novel appearance, sophisticated technology, superior quality, coach outlet won domestic and international customers, their products exported to the Middle East, Southeast Asia and other regions. Coach is well known for being one of the few American high-end leather goods brands. Coach Bags using a range of quality fabrics and materials and offer beautiful and high-quality items such as bags, jewelry, sunglasses,shoes and so on Coach Outlet Online Store..
coach factory outlet | 09 Ianuarie 2012 09:41
Coach Factory Outlet uses graceful accessories to match the classical logo of coach, which is the best combination of coach. The handmade coach products?can make you more charming and graceful. coach factory outlet online is a fashion brand to ensure its quality.
louis vuitton uk | 09 Ianuarie 2012 09:41
louis vuitton uk have additionally synonymous with reputation together with riches. Palm every single class is actually pushed aside presenter. Louis Vuitton Store Online Handbags can also bring great accuracy as well as practical applicability and fashionable. .
louis vuitton uk | 09 Ianuarie 2012 11:09
We aim to make all our customers satisfy with our products. You will find a variety of Men's fashion louis vuitton uk , fashion Women's cheap Louis Vuitton bags in our store at affordable price.I am so confused that I don,t even know where to buy the louis vuitton Handbags. Because I can prefer to chose the fashionable design, favorable price, top service .
louis vuitton outlet | 18 Ianuarie 2012 03:19
louis vuitton outlet
Eli Manning Jersey | 17 Februarie 2012 05:33
locuitorilor lui, o fi bine? De la invatarea copiilor nostri despre cum sa devina locuitori ai cetatii
Eli Manning Jersey | 17 Februarie 2012 05:34
locuitorilor lui, o fi bine? De la invatarea copiilor nostri despre cum sa devina locuitori ai cetatii
Louis Vuitton Purses | 22 Februarie 2012 03:23
This can be done in stages and through many steps.
Michael Kors | 25 Februarie 2012 09:19
I’m continually surprised by the huge number of Michael Kors Outlet Outlet that I see women carrying in every city that I visit.
ray bans | 03 Martie 2012 05:30
KZZ You can purchase sunglasses for best price. Discount Ray Ban Aviator has special discount for this Christmas season and many new models have arrived. You can enhance your style with these Ray Ban glasses.
ray ban sunglasses | 03 Martie 2012 05:44
Ray Ban sunglasses, including the "Wayfarer" line and the "Aviator" design have been called both classics of modern design and the most enduring fashion icons of all time.
Louis Vuitton | 07 Martie 2012 04:28
buy the best container with the price tag, or even obtain the price cut code.
Louis Vuitton Outlet | 07 Martie 2012 05:08
But the truthfulness for most of us is without a doubt that marilyn and i really want beneficial financial bargain.
louis vuitton handbags | 07 Martie 2012 08:19
Louis Vutton Handbags are indispensible accessories to females. An accessory can enhance your appearance and add something to your character.
louis vuitton outlet | 08 Martie 2012 02:54
You can find latest news of full Louis Vuitton products; learn latest information of Louis Vuitton cheap sale events and price adjustment. 101
Christian Shoes | 08 Martie 2012 10:06
of shoes that you feel like. The
coach outlet online | 10 Martie 2012 07:33
We have large quantity Coach Outlet Online Store .Welcome to buy, free shipping with great discount promotion and best service for you now.If you want to have the latest Coach arrivals, Coach Factory Online may be a good choice. It provides its members with actually beneficial?prices?and high quality services.Welcome to the coach online outlet.These new products is the Coach of the latest styles.Many types of this bags are very rich,and the color is very beautiful.In order to meet the customer needs.
louis vuitton outlet | 10 Martie 2012 07:49
Louis vuitton outlet online just like a person who want to show himself in front of other people, because he is confident enough, he can attain the respect of other people.I just found an amazing website. It offers cheaper louis vuitton goods at reasonable prices. Yes, it is the louis vuitton outlet usa store.Louis Vuitton Usa are straightforward style and design with the help of not one but two reduce storage compartments which will open to facility drawer.
coach factory outlet | 10 Martie 2012 07:49
Mainly because products are rattling straight forward, locomotion, to see our own elements connected with Coach Factory Outlet you can actually just make an effort to accomplish without this.What can we do? Truly, there's one way to search for another cheaper bag. You can actually owe a latest and vivid bag with affordable price from coach factory outlet online.During the traditional and popular perfect balance.our coach outlet online offer your high quality coach factory outlet store and coach sunglasses. Orders Over $100 Free Shipping.
christian louboutin uk | 10 Martie 2012 07:49
The christian Signature Hobo is from the latest release of christian louboutin uk. Its crisp, scribble material, leather handle, perfectly complements the relaxed shape of this stylish pouch.Welcome to our christian outlet store to enjoy the cheap christian louboutin uk sale from which you can get 100 percent service.Despite using the christian louboutin designer handbags and purses,the women can also think about using some other kinds of greatest quality purses for example Mont Blanc handbags, Ferrari purses, Hermes bags, Louis Vuitton bags and so o658n.
coach factory online | 15 Martie 2012 08:02
coach factory online is one of the most popular and successful leather brands in the U.S. market.Coach stands for the most-admired innovative style and conventions in American fashion.At coach factory, You can purchase the collections of handbags with the various many years to chase the changing style.The net is the most beneficial useful resource you'll be able to use to uncover your nearest coach factory online outlet.
louis vuitton outlet | 15 Martie 2012 08:02
louis vuitton outlet online just like a person who want to show himself in front of other people, because he is confident enough, he can attain the respect of other people.The louis vuitton Signature Hobo is from the latest release of louis vuitton outlet online shop. Its crisp, scribble material, leather handle, perfectly complements the relaxed shape of this stylish pouch.louis vuitton is a renowned leather brand throughout the world. louis vuitton online shop are famous for their special designs and beautiful shapes.
coach factory | 15 Martie 2012 08:02
coach factory outlet has new coach laptop bags in listing. No matter which style do you want, we can provide it for you.Sweet and petite, Coach purse is a gorgeous standout. Featuring the most fashionable styles and the best upscale quality, Coach goods at the coach factory store are definitely your choice.
coach factory outlet | 15 Martie 2012 08:03
coach factory outlet can design new and original products that are also functional. The stylish appearance of products, sophisticated workmanship, superior quality and highly competitive prices have won the customer's trust and love from consumers at home and abroad. So you can rest assured that purchase.There are some practical and beautiful items for sale at coach factory outlet online for your selection. Do not miss it and have one for a try.coach factory online outlet have a new satchel that's structured yet streamlined, and thoroughly modern crafted in smooth leather that has a rich sheen and takes color beautifully.
Louis Vuitton Handbags | 28 Martie 2012 09:30
In 1896 the now famous monogram canvas was created by George, Louis Vuitton's son.
Coach Outlet | 06 Aprilie 2012 03:58
Leather shoes with absorb sweat, breathable, can give a foot enough breathing space, coach outlet online shoes are comfortable to wear, looks very texture, definitely better than the cloth models, imitation leather and other materials.
Coach Factory | 06 Aprilie 2012 05:03
Coach factory outlet stores present the exact same goods as a regular store. 0406
Coach Outlet | 07 Aprilie 2012 04:41
If you like coach purses and coach wallets on the coach outlet,no matter what your fashion,be sure to check out what has to offer
Coach Factory Outlet | 10 Aprilie 2012 04:16
Have you at any time wondered what exactly is really a Coach factory outlet save and why you will get discounted Coach handbags from them?
Coach Outlet Online | 11 Aprilie 2012 08:27
Practitioners in the region Coach Outlet Onlineare serving here from Coach Outlet Store generations.
Louis Vuitton Outlet | 12 Aprilie 2012 09:18
You can not find another Louis Vuitton outlet stores better than our handbagseshop, in which various styles of many Louis Vuitton bags,luggages,accessories,purses and city bags are at wholesale cheap prices.
Coach Outlet Online | 19 Aprilie 2012 11:24
You will find your loving goods in Coach's outlet. 11
Aaron Rodgers Jersey | 23 Aprilie 2012 23:22
Ma-ntreb paseist si pur retoric, catre ce poate aspira mai mult un citadin, decat catre normalitatea epocii in care traieste?!
coach outlet online | 28 Aprilie 2012 05:22
To meet people's need, Coach Outlet Online supply all sort of cheap coach wallets and bags. the pattern is very innovation. you can buy it as a gift to your best friend. Fun shapes in top-quality fabrics and premimum leathers convey their singular styles. Buy coach bags with free shipping at Coach Factory Online. Coach handbags and purses at the Coach Factory Outlet with new designs make them have the most outstanding and eye-catching advantage among other brands goods. http://www.incoachfactoryonline.com
coach factory outlet | 28 Aprilie 2012 05:52
Just come to our coach factory outlet to get your favorite bag. There are many kinds of designs of coach products for you to make choice. coach factory outlet online offer New Signature bags which is a the newest cool creation from Coach. The look is positively upscale. Gorgeous lightly textured black leather, beautiful for any season. You might have seen plenty of greatest quality bags into your entire life span but when it comes to the coach factory outlet store they are remarkably efficient, versatile and carved bags beyond your imaginations. http://www.coachfactoryoutletcoachs.com
louis vuitton outlet | 28 Aprilie 2012 06:09
Here is a world of louis vuitton outlet where you can find all kinds of new style and fashion Louis Vuitton bags. We really want to lead the trend and let our customer in the pursuit of luxury and fashion, satisfied the needs of customers. The louis vuitton handbag says a woman is classy, elegant, a lady.If you are aslo a louis vuitton bags fun, I think our louis vuitton outlet usa is worth to visiting.Shopping on our louis vuitton Store, you can find the most suitable star for you only. Louis Vuitton Usa can support you in establishing the correct design as they add basic configuration, before in your wardrobe coloring and praise your unique image. http://www.louisvuittonoutletto.com
christian louboutin uk | 28 Aprilie 2012 06:38
christian louboutin uk are all designed with classic features, which are the perfect combination of fashion and function, so they are your ideal choice to select bags. They can show your elegance definitely. That is in case you are looking for authentic christian louboutin uk sale. In case you are wanting a fake christian Tote or a replica christian Tote, then you may find them elsewhere for less. There are some practical and beautiful items for sale at? christian louboutin for your selection. Do not miss it and have one for a try. http://www.christian-louboutinsuk.co.uk
Coach Outlet | 07 Mai 2012 14:18
Discount Coach Bags At Coach Outlets
Coach bags Outlet | 07 Mai 2012 15:38
Coach bags outlet stores can be very comfortable and warm, reaching over handbags and a few considerations that are not expensive celebrities. 101
coach outlet | 09 Mai 2012 05:26
if your dream is to look like a million bucks for a mere several dollars, then our coach outlet store is the Jiminy Cricket of your existence. Here's your new way to look sophisticated styles. Carry the hot coach outlet store online of this summer and be the true trendsetter! coach outlet online is surprisingly patient with Ellis'naive ways and defends him whenever Nick is negative or sarcastic toward him. Both are also native Georgians, which could contribute to their friendliness with each other.
louis vuitton uk | 09 Mai 2012 05:26
Cheap louis vuitton uk wholesale offers a variety of options to satisfy your needs. Some new ones even has fashionable styles fold over flap to disguise the snap closure and a draw string is added for a convenient closure. in fact, Louis Vuitton is one of the most famous fashion design master.he opened the fist suitcase shop called after his name. If you buy bags and purses of the latest new designs from the Louis Vuitton Outlet now, you can enjoy special discounts. What else are you waiting for?
coach outlet online | 09 Mai 2012 05:27
Coach Outlet Online is your smart choice when you want to get the discount Coach accessory. You can find the exact Coach Bags and other accessory you want at a low price that's right for you. My dear friends, let the Coach Outlet Online pave your way into the world of high fashion with their ultimate fashion factory. In particular, products from Coach Factory Outlet with leather design are fashionable, handmade,leading the wave of American pop.It with simple,durable and unique style to win consumers. By the fashion, novel appearance, sophisticated technology, superior quality, coach outlet won domestic and international customers, their products exported to the Middle East, Southeast Asia and other regions.
coach factory outlet | 09 Mai 2012 05:27
If you desire to go to Coach Factory Outlet, but have no idea in which to go, you can research online. It is no doubt that there is drastically information and details about it for the reference. Coach Factory Online is actually a stylish Coach online store to sell high quality and discount Coach handbags, Coach bags, Coach wallets etc. If you love Coach, you will like to get the best price on it. What can we do? Truly, there's one way to search for another cheaper bag. You can actually owe a latest and vivid bag with affordable price from coach factory outlet online.
louis vuitton uk | 10 Mai 2012 05:17
Louis Vuitton Outlet offers not only the fashion louis vuitton uk, but also many other LV goods. Welcome to visit the LV online store. For the absolute most expensive handbag in the world, we aimd to make a market to sale cheap brands ,so build the louis vuitton online shop. trickier measures is going to automatically get to reduce investment in louis vuitton online fake creator handbags together with marc Jacobs handbags.
louis vuitton outlet | 10 Mai 2012 05:17
Offering quality LV products with favorable prices, Louis Vuitton Outlet store is at your service. Hurry up, or you can not seize the chance. Louis Vuitton Fall 2011 Paris Show The Louis Vuitton shoes fashion house is known across the world for their elegant, wealthy status was created in the year 1835 and is among the longest running... Louis Vuitton Fall/Winter 2011 Bag Collection Fe-tish also fe-tish. ln this season's louis vuitton bags outlet collection 'Fetish' and 'Fashion' are explored through their interchangeable meanings. At once neither is... here to buy Louis Vuitton handbags outlet, perfume, bags, shoes and sunglasses online?
coach outlet store online | 10 Mai 2012 05:17
If you have enough leisure time, you may go to the mall or go to the Coach franchised store to have a good look at varieties of coach outlet store online the diverse styles and rich colors of the purses with low cost will surely impress you a lot! Coach outlet store provide a bag can variety in cost, but are actually inexpensive for your average person.You can find this kind of a handbag for any occasion plus they are certain to please. Coach Outlet Online offers free and fast shipping. Usually, ships between 5-8 business days. So you do not need to wait for a long time.
coach bags | 10 Mai 2012 05:17
coach bags generally variety within the buying price of $120.00 in order to $450.00, however they perform possess little purses as well as scarfs which are below $100.00. You need not worry about the quality of the coach outlet store online for sale now. The Coach brand is famous for the perfect products. Coach Handbags were made in 1941 in Manhattan, with high technology and good craftsmanship. Coach Outlet Store is becoming more and more famous today.
Cheap | 13 Iunie 2012 04:22
a particular crisis and/or challenge and enable them to Louis Vuitton Handbags Sale. just like a box or those which have corners and sliding on the sides [url=http://www.cheapguccidiscountshoeshandbags2013.com][b]Discount Gucci Handbags[/b][/url].
Louis Vuitton Outlet | 24 Iulie 2012 12:20
Black women talk candidly about men Louis Vuitton Outlet “on the down-low”. Warning: If you freak out at the mention of the word sex, reading this article may distort your moral values.On a blustery winter morning in December 1999, Essex Garvey, a stay-at-home mom of four, was sorting laundry, when a glaring exhibition caught her eye.
Air Jordan Shoes | 02 August 2012 10:52
http://www.saleairjordanshoes11.com
coach outlet | 10 August 2012 06:21
--!@zhanping If you freak out at the mention of the word sex, reading this coach outlet may distort your moral values.
coach outlet store | 16 August 2012 05:03
Do you already know about the Chanel Handbags? Have you been coach outlet acquainted with probably Chanel Bags the most beautiful and revolutionary Coach Factory Outlet? If not, then allow us inform you louis vuitton outlet dears they are undoubtedly coach outlet store among probably the most prestigious sorts of Chanel Purses purses in the around the earth Michael Kors Purses market today. When we talk about the women's beauty, Chanel 2012 would stand among probably the most effective coach outlet store online purses indisputably. They are beautifulCoach Factory Outlet Online, ground-breakingMichael Kors Bags, lovingcoach handbags , and caring Louis Vuitton Outlet Online purses at all.
Louis Vuitton | 20 August 2012 04:14
Selecting Monogram Vernis with Sarah Wallet Bleu Galactic M93636 from Louis Vuitton fashion catalogue exactly embodies your most insightful vision. In this splendid outlet store, you may find LV handbags, wallets, purses and shoes most suitable for sales and deals.
Coach Handbags | 23 August 2012 08:46
--!@xiaoyaoCoach Coach Handbags plans to open 15 new locations in China, compared with four last year, and it is adding its first Asian distribution center in Shanghai. Meanwhile in North America, the company plans to open 10 new North American stores, down from 20 in each of the past two years.--!@xiaoyao
Louis Vuitton Handbags | 01 Septembrie 2012 05:47
--!@linli accomplish a fun arcade experience. Guidance #1: As with all added artist cast
Coach Outlet Online | 03 Septembrie 2012 04:49
So Why do people search for Louis Vuitton handbag price lists? It's because everyone would know that almost all Louis Vuitton outlets around the world don't ever advertise their prices in store. The problem that most people have is that they don't know how much each item would normally cost before hand.
Louis Vuitton Outlet | 03 Septembrie 2012 09:07
The regular Louis Vuitton Bags stores will normally stock Coach Outlet Online the surplus Michael Kors Online Outlet bags within their inventory building as surplus. A few of the items stored may suffer some minor scratches and imperfections the store is going to be instructed to sell them in a less expensive price Louis Vuitton Outlet Store mthan continue storing Louis Vuitton Purses them. Some minor defect may also be coach outlet store online caused throughout the manufacturing procedure coach outlet online for the baggage or once coach factory outlet they were shipped from the coach factory main branch to the branches Michael Kors Outlet round the country. Since these Louis Vuitton Outlet Handbags outlets purchased these items coach factory online in large quantities, they will be able to Louis Vuitton Handbags get them from the coach outlet store factory making them cost less than the average coach factory online bags sold in the marketplace.
Michael Kors Outlet | 03 Septembrie 2012 09:22
Welcome to visit Michael Kors Outlet is the best Michael Kors Outlet, We offer Latest Michael Kors Handbags,Michael Kors Purses Outlet at lowest price. Michael is a leading American designer and maker of luxury lifestyle handbags. There is no doubt that here Michael Kors bags online store is the exact place you should visit. This online shop provides various styles Michael Kors Bags. We guarantee that all the Michael Kors Handbags Outlet offered at our Michael Kors store have high quality. In addition, all of them are sold at an unexpected low price. If you are looking for a Michael Kors handbag and do not want to spend an arm and a leg then you may want to consider purchasing from a Michael Kors Factory Store, Here you can choose what you like, and you can find the Michael Kors Handbags at the best price.
Coach Outlet | 03 Septembrie 2012 09:59
Regardless that coach bags may very well be cheap compared that will other designer sacks, they are also relatively costly. One of the greatest ways to obtain good coach bag on a great price could be to buy from some sort of outlet store. Outlet stores are known for offering an exceptionally great prices regarding products. Buying a handbag within a outlet store isn't an exception.
Louis Vuitton Outlet | 03 Septembrie 2012 12:19
--!@linli accomplish a fun arcade experience.
Coach Outlet Online Store | 06 Septembrie 2012 09:06
Yes, thank for the details a million! Have to discover anybody organizing Tea Party. I wants to participate in organizing.
Coach Factory Outlet | 17 Septembrie 2012 10:33
Within teacher release websites, you could see distinct unique teacher affordable handbags, teacher designer handbags and even teacher openings within ignored fees and even, also you secure 80% from full teacher programs. Teacher web based programs, nevertheless offered for sale within good deal.
Louis Vuitton UK | 03 Octombrie 2012 12:53
http://www.louisvuittonukggoogle.co.uk Purse suggested a recently-divorced the performer, this definitely not
coach outlet store | 06 Octombrie 2012 06:22
Coach gained the reputation for its fashionable style and signature materials. In the very beginning, coach was a family owned business run by six Leather masters making Manhattan Leather Bags.yangxuemin1006
Canada Goose UK | 22 Octombrie 2012 09:50
With fabulous embellishments, strong tones and a beautiful display of confidence, Canada Goose UK definitely tackles a fabulous style direction worth exploring a little further.
Ichu | 21 Ianuarie 2013 03:37
-"that's the whole point.when you've paid a bloody fuotrne, a little close to $600, for a pair of sunglasses, you want to wear them out until they fall apart!"
ahtjqqpwyi | 21 Ianuarie 2013 13:46
t5O20D hsyzyaiknpii
jqfgajj | 23 Ianuarie 2013 00:52
V2vv0c nwctghvahvqh
usyzvraw | 09 Martie 2013 17:01
ljabgw
viagra | 10 Martie 2013 10:13
mbftoyl http://eiuryy.com/ ryfidek [url=http://vimhfm.com/]ryfidek[/url]
coach purses | 23 Mai 2013 07:52
. Rolling Stones parcul de la Casa Scriitoriilor si prietenii din copilarie ...primul sarut in parcul icoanei..vise si realitate..bucurestiul si andre
adidas soccer cleats | 03 Iunie 2013 08:49
Think that will adidas may enjoy their particular heritage using the Welsh club? Or perhaps are usually they will fated with a ‘cookie-cutter’ web template equipment as being a ‘small’ club?
Heya i am for the first time here. I found this board and I find It really useful & it helped me out much. I hope to give something back and aid others like you aided me.
Hi, I do think this is an excellent site. I stumbledupon it ;) I am going to come back yet again since i have book marked it. Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to guide others.
Definitely believe that which you said. Your favourite justification seemed to be on the internet the easiest factor to bear in mind of. I say to you, I definitely get irked whilst other people think about concerns that they just do not know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing with no need side effect , other folks can take a signal. Will likely be again to get more. Thanks
37591 | 10 Decembrie 2017 16:56
chaumyerre, tikvahsfi, 4minds

adauga comentariu

Scrie parerea ta:
nume:
email:
http://website:
comentariu:
cod verificare:
Cod verificare
Nota: Mesajele cu un continut discriminatoriu, rasist, obscen, injurios, de instigare la violenta sau de promovare comerciala vor fi sterse.

Bucurestiul tau ce culoare e?

povestea ta

Juriul a ales cele 22 de povesti pentru volumul de colectie. Noi cautam in continuare frumusetile ascunse ale Bucurestiului.
scrie povestea ta!

schimb de linkuri

Sustine cele 22 de povesti ale fericirii!
Insereaza grafica pe blogul tau si intra in blogroll.
Si eu sustin deceiubimbucurestiul.ro
copy+paste codul html de mai jos in pagina ta.
latime 180 pixeli
latime 140 pixeli
latime 100 pixeli